Krista van Wolfswinkel

Drs. en diëtist

Na mijn studie Sociale Geografie van Ontwikkelingslanden aan de Universiteit Utrecht heb ik gewerkt en gewoond op het Afrikaanse continent (Mali en de Democratische Republiek Congo).

Lokale voeding, eetgewoontes en ook de oorsprong van voedsel hadden mijn speciale interesse in het werk. Terug in Nederland heb ik de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool afgerond. Naast mijn werk in de eerstelijns gezondheidszorg in Utrecht, werk ik als diëtist bij een re-integratieprogramma van de Nationale Politie. Ik begeleid mensen met verschillende ziektebeelden zoals diabetes mellitus, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, darmproblemen, ondervoeding, COPD en obesitas. Maar ook mensen met klachten rondom de overgang of gezondheidsproblemen bij onregelmatige diensten en/of nachtdienst.

Voor mensen die in korte tijd veel willen of moeten afvallen, werk ik met het verantwoorde eiwitrijke dieet Hippro. Lees meer hierover op de website onder Aan de slag.

In 2014 heb ik de post-HBO training 'Coachen naar gedragsverandering' aan de Hogeschool Utrecht gevolgd om mijn advies completer te maken en voor lange termijn resultaten te zorgen.

Een belangrijk onderdeel van het adviestraject bestaat uit het samen onderzoeken van uw leefstijl in zijn totaliteit en de mogelijke valkuilen naar een gezonder voedingspatroon. Het bereiken van een duurzaam gezonder eet- en leefpatroon kan volgens mij het beste worden bereikt door de eigen gedragspatronen en hun oorsprong te onderzoeken. Ik ga graag met u in gesprek over de verschillende aspecten van uw leefstijl zodat u uw gezondheidsdoelen kunt behalen en behouden.

Tenslotte, Franstalige en Engelstalige cliënten zijn welkom in de praktijk.

Jiske van der Meulen

Diëtist en gezondheidswetenschapper

De behandel- en begeleidingsadviezen die ik geef baseer ik op een brede basis. Na mijn bachelor gezondheidswetenschappen (richtingen Gezondheidsvoorlichting & Opvoeding, en Bioregulatie & Gezondheid) heb ik de master in stofwisseling en voeding gevolgd aan de Universiteit van Maastricht.

Na mijn afstuderen heb ik een jaar in Spanje gewoond om onderzoek te doen naar eetgewoonten van jongeren en Spaans te leren. Bij terugkomst in Nederland ben ik als internationale onderzoeker van medicijnen aan de slag gegaan. In deze functie heb ik goed onderzoek leren opzetten en uitvoeren, waarbij ik relaties kan leggen tussen medicijnen en interacties met voeding. Deze functie bestond voor een groot deel uit reizen en ik heb dan ook het voorrecht gehad vele culturen te leren kennen. Spaanstalige en Engelstalige clienten zijn ook welkom in de praktijk.

Vervolgens heb ik als medisch adviseur voor kindervoedingen bij Nutricia gewerkt en deed ik productkennis op over zowel medische voedingen als ‘normale’ voeding. Literatuuronderzoek, het opzetten van studies, organiseren van workshops voor diëtisten en artsen, het bezoeken van ziekenhuizen en trainingen geven behoorden tot mijn taken. In deze functie kwam ik erachter dat ik het belangrijk vind dat de patiënt voorop staat en centraal, niet het product.

Om met en voor patiënten te kunnen werken ben ik terug de schoolbanken ingegaan en heb de opleiding voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen succesvol afgerond. In het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heb ik patiënten begeleid op diverse afdelingen, zoals oncologie, hematologie, cardiologie, longgeneeskunde en cardio-thoracale chirurgie. Ik heb hier ervaring opgedaan met verschillende ziektebeelden, variërend van verhoogde bloeddruk, hartfalen, COPD, cystic fibrose, diabetes mellitus en kanker tot ondervoeding ten gevolge van ziekte. Tevens heb ik gewerkt met zowel drinkvoeding, sondevoeding als parenterale voeding.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk, Voedings id, opgericht. Hierin staat de patiënt centraal en is een persoonlijk advies het uitgangspunt. Momenteel geef ik geen individueel voedingsadvies voor mijn praktijk. Ik ben werkzaam bij s Heeren Loo locatie Wekerom. Op de poli van s Heeren Loo zie ik onder andere: kinderen en volwassenen met overgewicht, verstandelijk beperkten en cliënten met autisme spectrum stoornissen, ondervoede cliënten.
Naast mijn werk als dietist geef ik les op de Hogeschool Utrecht voor de Vakrgroep Voeding (Minor Voeding).

Krista van Wolswinkel

Jiske van der Meulen

Overzicht behaalde diploma’s en gevolgde opleidingen:

  • Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • European Master Metabolism and Nutrition, Universiteit Maastricht
  • Bachelor Gezondheidswetenschappen (Gezondheidsvoorlichting & Opvoeding, Bioregulatie & Gezondheid), Universiteit Maastricht